Send As SMS

donderdag, mei 03, 2007

Huisartsenbezoek

Ze zeggen wel eens dat het een voordeel is als je bij je eigen huisarts terecht kan. Die weet precies wat er speelt. Zeggen ze.

Vandaar dat hij waarschijnlijk aan me vroeg, toen ik kwam voor m'n periodieke bloeddruk controle (door hemzelf opgelegd): "wat kan ik voor u doen?"

Toen ik verbouwereerd zei dat ik voor bloeddrukcontrole kwam, keek hij in z'n systeem en vroeg "heeft u een ongeluk gehad in januari, ik zie een melding van een bezoek aan een SEH". Dat leidde toch even tot hard nadenken... oh ja, auto-ongelukje.

Maar goed, mijn bloeddruk is vreselijk stabiel.... maar wel constant te hoog. Dus moet ik over 2 weken weer terugkomen. "Dan ben ik op vakantie dokter". Dat wordt nu 5 juni. Moet ik in Thailand natuurlijk wel braaf alles op tijd innemen...

Over de uitslag van het bloed- en urineonderzoek helemaal niets. En ik was het zelf ook vergeten. Nou ja, horen we 5 juni dan wel.

Ik heb nu wel nieuwe medicijnen gekregen. De werkbare stof is hetzelfde, maar ik heb nu de echte (van Bayer) en niet de namaak (van Sandoz). Op internet is een hele discussie gaande tussen specialisten over dat de namaak niet gelijk zouden zijn aan de echte. Met name de bijwerkingen zouden afhankelijk zijn van de zuurgraad van de maag tijdens inname.

Volgens mijn apotheker pure onzin (waarschijnlijk zal zijn marge op Sandoz groter zijn), maar m'n huisarts heeft nu specifiek de echte voorgeschreven.

Wie trouwens denkt dat ik ontevreden ben met m'n huisarts... absoluut niet.

Labels: ,

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik heb het ook wel eens gehad met een namaak pil, daar kreeg ik rare bijwerkingen van die ik van het orgineel niet had. En volgens de apotheek kon dat dus ook niet. Nou, je kunt me nog meer vertellen! Voortaan vraag ik altijd om het orgineel, zelfs als ik daarvoor moet bijbetalen.

9:25 a.m.  

Een reactie posten

<< Home