Send As SMS

vrijdag, februari 17, 2006

Afspraak voor de oogarts

Zoals eerder gemeld heb ik de huisarts gevraagd of ik naar de oogarts kan. Ik heb klachten met m'n rechteroog en de opticiën heeft een verhoogde boldruk gemeten.

En als je dan toch in de buurt van Rotterdam zit, waar kun je dan beter naar toe gaan dan naar het Oogziekenhuis?

Dus heb ik via internet een afspraak gemaakt waarbij ook een nauwkeurige omschrijving van de klachten moest staan. Ik heb even getwijfeld om te verwijzen naar deze weblog, maar heb toch maar een samenvatting gegeven. En van de week kreeg ik per post (terwijl ik toch m'n e-mail adres had achtergelaten) een uitnodiging voor 16 maart. Hoezo wachtlijst?

Ik word verwacht bij mw. drs. M. Wefers Bettink-Remeijer, naast hoofd SEH ook gespecialiseerd in neuro-ophthalmologie. Overigens heb ik deze info van internet moeten halen, want op het papiertje stond alleen: "dr. Bettink"

Maar neuro-ophtalmologie, dat moest ik toch even op internet opzoeken. En wat ik las, daar werd ik niet vrolijk van:
Als de oogarts na een onderzoek vermoedt dat de oogklachten veroorzaakt worden door een hersenaandoening, zal een neurologisch of neurochirurgisch onderzoek worden aangevraagd. Omgekeerd kan de neuroloog of neurochirurg een oogheelkundig onderzoek aanvragen voor een patient bij wie stoornissen van de zenuwbaan vermoed worden. Dit gemeenschappelijke gebied van neuroloog, neurochirurg en oogarts wordt aangeduid met de term: neuro-ophthalmologie.
Even verder klikken op de site bracht me bij een site over een infarct van de oogzenuw, een AION en daar stonden ook de woorden "hoge bloeddruk". Ah, vandaar.

Maar deze voorlopige diagnose door de oogartsen durf ik te betwijfelen. Ik kan me voorstellen dat het zicht verminderd als de oogzenuw minder functioneert, maar ik kan me niet voorstellen dat die wel goed werkt van dichtbij, maar niet van veraf. Dat zit hem toch meer in de lens van het oog.

We zullen wel zien in maart.

Labels:

6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Soms is het beter om geen medische kennis te bezitten of op te zoeken.
Het spreekwoord zegt: men lijdt het meest, van het lijden dat men vreest. We gaan voor een goede afloop 16 maart!

7:11 p.m.  
Blogger PeterS said...

@Zr.Jee: ergens heb je wel gelijk, maar met internet tot mijn beschikking, kan ik het niet nalaten om alles na te zoeken.

Zit nou eenmaal in me.

10:58 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

We duimen weer voor hoor, kanjer!

3:51 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

@Peter: ik snap je helemaal, ik doe het namelijk zelf ook, als ik het door mijn beroep al niet weet, zoek ik het op.

Als klein kind (een jaar of 8 a 9) had ik gelezen in de Libelle bij mijn oma dat je bij Kinkhoest wel 6 weken bleef hoesten en ik hoestte al zeker 9 weken, dus ik was er van overtuigd dat ik kinkhoest had. Niemand kon dit uit mijn hoofd praten.........
dat ik het bij het verkeerde eind had, heeft niet geholpen om het stellen van diagnoses voortaan aan de dokter over te laten. ;-)

7:46 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Die mevrouw is dus drs en geen dr
Wanneer leren ze dat nou eens af?

11:38 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

En hoe was het vandaag bij de oogarts?

6:58 p.m.  

Een reactie posten

<< Home